Våra material

Vi lagerhåller ett stort och varierat utbud av marmor, granit, kvartsit och kvartskomposit. Utöver det har vi utökat sortimentet med terrazzo, klinker och keramik, för att kunna erbjuda högkvalitativa produkter till hemmets alla rum.

Anlitade av hundratals klienter och entreprenörer över hela Sverige.

100% skräddarsytt

Familjeägt sedan 2014

Brett utbud
Lokal tillverkning i Norrköping

Marmor

Marmor bildas då kalksten utsätts för hög temperatur och högt tryck under lång tid, som gör att den kemiska sammansättningen och kristallstrukturen förändras. Marmor är således en ”mjuk” stensort och kräver därför mer försiktighet och omsorg. Det finns flera olika sorters marmor och de unika färgerna beror på berggrundens sammansättning och den stilfulla marmoreringen är en följd av föroreningar.

Passar dig med klassisk stil, som gärna ger extra kärlek till hemmet.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Granit

Granit är ett samlingsnamn av de vanligaste bergarterna. Det är skillnaderna i mineralsammansättningen, som ger graniten dess unika mönstring och textur men också dess hårdhet och tålighet. Tack vare dessa egenskaper är granit ett utmärkt val i kök och badrum. Granit används även med fördel till golv och fasad.

Passar dig som gillar tidlös inredning med inslag från naturen.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Kvartsit

Kvartsit uppstår när sandsten utsätts för högt tryck och höga temperaturer under lång tid. Stensorten består till största del av kvarts. Kvartsit är ett mycket hårt och massivt material, vilket innebär att ytan har hög täthet. Därav är kvartsit ett idealiskt val i kök och badrum. Dessutom är kvartsit oerhört vackert med sina unika variationer i färg och mönster.

Passar dig som söker det där ”lilla extra”!

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Kvartskomposit

Kvartskomposit består till 94% av kvartskristaller, som blandas med färgpigment och bindemedel för att uppnå önskat resultat – fläckresistens, reptålighet och värmetålighet. Ytan är underhållsfri och behåller sitt vackra utseende över tid tack vare den höga tätheten. Style Stone Sweden är vårt eget varumärke av kvartskomposit och det finns något för alla plånböcker och smaker. Vi erbjuder även exklusiv kvartskomposit från Antolini och Santa Margherita.

Passar dig med stilren smak där tålighet är minst lika viktig.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje stenskiva ser ut.

Granitkeramik

Granitkeramik är ett industriellt tillverkat material, som pressas under extrem värme och högt tryck. Keramiska skivor är underhållsfria eftersom de är så kompakta och täta. Ytan är printad och därmed kan man få exakta imitationer av natursten. Vi erbjuder granitkeramik från vår Italienska leverantör Antolini.

Klinkerplattor

Utforska vårt sortiment av hållbara och eleganta klinkerplattor. Dessa keramiska plattor är brända vid höga temperaturer för att ge enastående hållbarhet och motståndskraft mot slitage, fukt och fläckar. Med olika färger, mönster och storlekar kan du skapa din drömdesign för golv, väggar och utomhusytor. Våra klinkerplattor ger tidlös stil och kräver minimalt underhåll. Ge ditt utrymme en touch av klass med våra klinkerplattor!

Låt oss prata om ditt projekt

Träffa teamet

Säljare

Låt vårt team ge dig råd om ditt projekt genom att helt enkelt boka en tid för en online- eller personlig träff.

Samarbetspartners

Vi levererar även storskaliga stenlösningar till våra fastighetspartners, hotell och restauranger. Vi samarbetar även med köksbutiker & husleverantörer.