Home » Inredningstrender för badrum 2024!

Inredningstrender för badrum 2024!

Badrummet har likt köket blivit ett av hemmets viktigaste rum. Det är en plats för avkoppling och återhämtning, vare sig det handlar om en uppfriskande dusch eller ett lugnt och skönt bad. Badrummets design och val av material är utan tvekan avgörande för att skapa den perfekta atmosfären och en plats man vill spendera tid på. Under några års tid har användningen av olika stensorter i badrum varit en trend och 2024 är inget undantag. Låt oss guida dig genom de senaste inredningstrenderna för badrum och inspirera dig i valet mellan några av de mest populära stensorterna: marmor, granit, kvartsit, kvartskomposit, granitkeramik och neolith.

Minimalistisk elegans

En trend som fortsätter att dominera inom badrumsdesign är minimalism. För att skapa en känsla av lugn och rymd arbetar man med enkla och minimalistiska färger och former som blir behagliga för ögat.

Naturliga element

Naturnära färger och former har ökat i popularitet och blir en allt vanligare trend att vilka inkludera i inomhusmiljön. Stensorter så som granit och marmor ger en organisk känsla i badrummet och skapar en härlig harmoni mellan naturliga och mjuka färger som möter det moderna.

Teknologiska framsteg

Är man ute efter stenar som inte bara ser fina ut utan dessutom är lättskötta och hållbara bör man kolla på kvartsit, kvartkomposit, granitkeramik och neolith. Dessa stensorter är perfekta för den som är ute efter en modernare badrumsdesign kombinerat med en funktionalitet som håller länge. Materialen finns i en mängd olika färger och mönster vilket gör det enkelt att hitta en som passar i just ditt badrum.

Vilken stensort ska man välja?

Eftersom utbudet på stensorter man kan använda i sin badrumsdesign är så stort så kan det vara svårt att bestämma sig för vilken man tror kan passa bäst. Här har vi listat några av våra favoriter:

Marmor

Marmor är känt för sin unika ådring och elegans. Stenen avger en känsla av lyx och stilrenhet till badrummet som många letar efter. Marmor fungerar utmärkt för bänkskivor, golv och väggklädsel. Däremot kan marmor vara känsligt för fläckar och kräver regelbunden underhållning.

Granit

Granit är en tålig sten som står emot både repor och värme. Den är idealisk för golvet eller bänkskivan och finns i flera färger och mönster att välja mellan.

Kvartsit

Kvartsit är en naturlig sten som kombinerar skönhet med hållbarhet. Den används ofta som bänkskiva och kräver inte så mycket underhåll. Regelbunden rengöring av ditt badrum i kvartsit räcker gott och väl för att säkerställa ett snyggt och rent badrum över tid.

Kvartskomposit

Kvartskomposit är tillverkat av kvartssand och polymerhartser och är därför extremt hållbart och moståndskraftigt mot fläckar och repor. Kvartskomposit fungerar därför utmärkt både som bänkskiva och väggbeklädnad.

Granitkeramik

Granitkeramik till badrum är en modernare stensort som kombinerar stil med teknologi. Den är hållbar lätt att rengöra och kan användas likaväl för golv och väggar som för bänkskivor.

Neolith

Neolith är ett ultratunt stenmaterial som är mycket hållbart mot repor och fläckar. Neolith passar utmärkt för både inomhus- och utomhusapplikationer, inklusive bänkskivor och golv.

Valet av stensort bör inte bara baseras på utseende utan också på funktionalitet, underhållskrav och platsens krav. Till exempel, för ett badrum med hög trafik kan material som granit eller kvartskomposit vara mer lämpliga på grund av deras tålighet mot repor och fläckar. Å andra sidan kan marmor eller neolith passa perfekt för mindre trafikerade utrymmen där estetik är en prioritet.

Låt oss hjälpa dig!

När du väljer stensorter för ditt badrum är det viktigt att ta hänsyn till både stil och funktionalitet. Genom att välja rätt stenmaterial kan du inte bara förbättra estetiken utan också öka hållbarheten och funktionaliteten i ditt badrum. Oavsett om det är den tidlösa elegansen hos marmor eller den moderna hållbarheten hos neolith, finns det en stensort som passar din smak och behov. Valet är ditt, men vi hjälper dig gärna välja den rätta stenen för ditt badrum!