Home » Elegans och hållbarhet med kvartsit!

Elegans och hållbarhet med kvartsit!

Hos oss på Granit & Marmor erbjuder vi ett stort urval av vacker kvartsit. Stensorten kvartsit är en av våra personliga favoriter, då den är extremt tålig och otroligt vacker.

Kvartsit för elegans

Kvartsit påminner om marmor i sitt uttryck, med stora svepande mönster som ger en känsla av lyx och harmoni. Tack vara sina tåliga egenskaper tillsammans med sina vackra färger och mönster är kvartsit ett självklart val till inredning. Den kvartsitsort vi laghåller mest av, är oemotståndliga Taj Mahal från Brasilien. Med sina beiga toner och lugna mönster tilltalar den många och passar perfekt in i det skandinaviska, såväl som det orientaliska hemmet. Taj Mahal andas lyx och elegans, liksom de flesta av våra kvartsitsorter.

Praktiska fördelar

Tack vare de motståndskraftiga egenskaperna i kvartsit, används stenen med fördel i köket, badrummet och hallen, där slitaget är stort. Med kvartsit får du det bästa från naturen samtidigt som du skapar en unik atmosfär och får en så gott som underhållsfri yta.

Kvartsit kräver sparsamt med underhåll. Vi rekommenderar att torka av ytor efter användning med utspätt milt diskmedel eller såpa. Vid tuffare fläckar kan rengöringsmedlet ”Fix Universal” användas. Kvartsit, liksom alla naturstenar, är känsligt mot starka rengöringsmedel. Är du osäker på hur du ska ta hand om din kvartsit eller vilka rengöringsprodukter du kan använda, är det bara att kontakta oss. Stenen behöver inte behandlas med någon impregnering, det har vi redan tagit hand om i vår verkstad. 

Förverkliga dina inredningsvisioner

På vår hemsida finns flera referensprojekt där kvartsit används i inredningen. Bläddra bland våra olika projekt och material, läs recensioner från nöjda kunder och dra nytta av våra expertråd om kvartsit.

Vi på Granit & Marmor är alltid redo att hjälpa dig att förverkliga dina inredningsdrömmar. Med vår kvartsit kommer ditt hem att kännas naturligt, stilfullt och elegant samtidigt som vetskapen om hållbarhet och funktionalitet finns under ytan. Låt våra experter hjälpa dig att skapa ditt drömhem!