Marmor

Marmor bildas då kalksten utsätts för hög temperatur och högt tryck under lång tid, som gör att den kemiska sammansättningen och kristallstrukturen förändras. Marmor är således en ”mjuk” stensort och kräver därför mer försiktighet och omsorg. Det finns flera olika sorters marmor och de unika färgerna beror på berggrundens sammansättning och den stilfulla marmoreringen är en följd av föroreningar.

Passar dig med klassisk stil, som gärna ger extra kärlek till hemmet.

Se all Marmor

Kvartskomposit - Style Stone Sweden™

Kvartskomposit består till 94% av kvartskristaller, som blandas med färgpigment och bindemedel för att uppnå önskat resultat – fläckresistens, reptålighet och värmetålighet. Ytan är underhållsfri och behåller sitt vackra utseende över tid tack vare den höga tätheten. Då ytan, till skillnad från natursten, saknar håligheter kan bakterier inte fastna, vilket möjliggör direktkontakt med mat! Style Stone Sweden är vårt eget varumärke av kvartskomposit och det finns något för alla plånböcker och smaker.

Passar dig med stilren smak där tålighet är minst lika viktig.

Se all Kvartskomposit - Style Stone Sweden™

Granit

Granit är ett samlingsnamn av de vanligaste bergarterna. Det är skillnaderna i mineralsammansättningen, som ger graniten dess unika mönstring och textur men också dess hårdhet och tålighet. Tack vare dessa egenskaper är granit ett utmärkt val i kök och badrum. Granit används även med fördel till golv och fasad.

Passar dig som gillar tidlös inredning med inslag från naturen.

Se all Granit

Kvartsit

Kvartsit uppstår när sandsten utsätts för högt tryck och höga temperaturer under lång tid. Stensorten består till största del av kvarts. Kvartsit är ett mycket hårt och massivt material, vilket innebär att ytan har hög täthet. Därav är kvartsit ett idealiskt val i kök och badrum. Dessutom är kvartsit oerhört vackert med sina unika variationer i färg och mönster.

Passar dig som söker det där ”lilla extra”!

Se all Kvartsit

Terrazzo

Terrazzo består av stenkross som blandas med cement och passar bl.a. utmärkt till golv! Vi erbjuder terrazzo i alla möjliga färger och partikelstorlekar.

Se all Terrazzo

Granitkeramik Bricmate

Granitkeramik är ett industriellt tillverkat material, som pressas under extrem värme och högt tryck. Keramiska skivor är underhållsfria eftersom de är så kompakta och täta. Ytan är printad och därmed kan man få exakta imitationer av natursten som t.ex. kolmårdsmarmor. Vi samarbetar med Bricmate och erbjuder hela deras sortiment på keramiska bänkskivor.

Se all Granitkeramik Bricmate

Klinker - Style Stone Sweden™

Klinker är en bränd keramisk platta av stengods, som passar utmärkt till golv och vägg. Materialet är hårt och har hög täthet, vilket ger underhållsfria egenskaper. Högklassig klinker från vårt eget varumärke, Style Stone Sweden.

Se all Klinker - Style Stone Sweden™

Artificiell onyx

Artificiell Onyx är en artificiell skiva med unika egenskaper, då den är genomskinlig. Därför används den ofta i offentlig miljö, t.ex. som bardisk eller där man vill skapa något häpnadsväckande och iögonfallande. Genomskinligheten framhävs bäst när det placeras en ljuskälla bakom skivan, då lyfts ett djup av färger och mönster fram.

Se all Artificiell onyx