Marmor

Marmor bildas då kalksten utsätts för hög temperatur och högt tryck under lång tid, som gör att den kemiska sammansättningen och kristallstrukturen förändras. Marmor är således en ”mjuk” stensort och kräver därför mer försiktighet och omsorg. Det finns flera olika sorters marmor och de unika färgerna beror på berggrundens sammansättning och den stilfulla marmoreringen är en följd av föroreningar.

Passar dig med klassisk stil, som gärna ger extra kärlek till hemmet.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Se alla Marmor

Granit

Granit är ett samlingsnamn av de vanligaste bergarterna. Det är skillnaderna i mineralsammansättningen, som ger graniten dess unika mönstring och textur men också dess hårdhet och tålighet. Tack vare dessa egenskaper är granit ett utmärkt val i kök och badrum. Granit används även med fördel till golv och fasad.

Passar dig som gillar tidlös inredning med inslag från naturen.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Se alla Granit

Kvartsit

Kvartsit uppstår när sandsten utsätts för högt tryck och höga temperaturer under lång tid. Stensorten består till största del av kvarts. Kvartsit är ett mycket hårt och massivt material, vilket innebär att ytan har hög täthet. Därav är kvartsit ett idealiskt val i kök och badrum. Dessutom är kvartsit oerhört vackert med sina unika variationer i färg och mönster.

Passar dig som söker det där ”lilla extra”!

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje material ser ut.

Se alla Kvartsit

Kvartskomposit

Kvartskomposit består till 94% av kvartskristaller, som blandas med färgpigment och bindemedel för att uppnå önskat resultat – fläckresistens, reptålighet och värmetålighet. Ytan är underhållsfri och behåller sitt vackra utseende över tid tack vare den höga tätheten. Style Stone Sweden är vårt eget varumärke av kvartskomposit och det finns något för alla plånböcker och smaker. Vi erbjuder även exklusiv kvartskomposit från Antolini och Santa Margherita.

Passar dig med stilren smak där tålighet är minst lika viktig.

Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje stenskiva ser ut.

Se alla Kvartskomposit

Granitkeramik

Granitkeramik är ett industriellt tillverkat material, som pressas under extrem värme och högt tryck. Keramiska skivor är underhållsfria eftersom de är så kompakta och täta. Ytan är printad och därmed kan man få exakta imitationer av natursten. Vi erbjuder granitkeramik från vår Italienska leverantör Antolini.

Se alla Granitkeramik

Neolith

DEN IDEALA YTAN NÄR DU RENOVERAR DITT HEM


Neolith® är en Sintrad Sten. En revolutionerande och mycket mångsidig produkt, perfekt för alla inomhus- eller utomhusapplikationer. Från bänkskivor i kök eller badrum, till golv, väggar, möbler eller fasader.
Ultrahygienisk, resistent, elegant, hållbar och mycket lätt att underhålla. Neolith® är en unik högkvalitativ yta, ett perfekt val när du renoverar ditt hem.

Se alla Neolith